onsdag 11 mars 2009

"Man blir lite skräckslagen ..."

Man blir minst sagt lite skräckslagen när Peter Althin beskriver sin reaktion på att läkare uttalat sig om den brottsmisstänkta barnläkaren utan att vara insatta i fallet.

För vad är det Peter säger att han är? Lite skräckslagen. Till skillnad från "skräckslagen" kanske. Frågan man måste ställa sig är om det finns grader av skräckslagenhet? Vi kan jämföra med fullkomlighet. Eller för all del med fokus. Antingen är man fullkomlig eller också är man ofullkomlig. Man kan inte vara "lite fullkomlig". Man kan heller inte ha en del av sin fokus på utveckling och en annan på försäljning. I ordet fokusera ligger ju att man koncentrerar all kraft på en grej. Tänk kamerans zoomfunktion. Det går inte att zooma in både farmors och farfars ansikten (om de inte sitter väldigt tätt ihop).

Peter, jag tror inte att det var skräck du kände, utan att du helt enkelt inte hittade ordet för den ... förvåning som du ville ge uttryck för. Att välja bort ett starkare ord till förmån för ett mildare gör att du framstår som en mer nyanserad människa. Läs gärna mitt senaste inlägg Inte jättegott för mer inspiration i ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar