torsdag 26 februari 2009

Oh shit [vad gör vi nu?]

Följer byggprogrammen i Tv4 och på Kanal 5 med viss spänning, ...tillhör ju målgruppen. Det är helt klart lättare att sitta i soffan och torrsnickra och förresten hinner man ändå inget på en timme!

Har noterat att föremålen för avsnittet - när "ridån faller" och det är dags att ge uttryck för den euforiska glädjen alternativt dölja den kontrollbehovsgenererade besvikelsen verkar placera - "Oh shit!" på första plats, tätt följt av - "Men gud!" och då gärna med en hand för munnen, så att något inte ska ramla ut av misstag!

Det finns något tryggt i att allt utspelar sig i tvrutan och inte hemma hos oss! Vem vill riskera att få en flytande bastutunna utan för husknuten, även om den är gratis? - "Va fan har ni gjort?" skulle kännas som en högst relevant etta på min lista! Den "Arga" har ett kul anslag, det terapeutiska stuket, men det vore kul att lära sig lite om själva snickrandet.

Jag undrar ofta över hur det känns efteråt, när man haft ett "besök" av proffsen och det har "fixats" och "stylats" i valda delar av bostaden, när resten av huset är omodernt och består av gammalt hopplock och röda medaljongtapeter. Känns det nya som en konstig utväxt då? Vad tycker grannen och vännerna egentligen? - "Oh shit?" vad gör vi nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar