måndag 23 februari 2009

Nu har det snöat på grannen

- "Jag blir så irriterad" sa grannen fast inte med de orden. Snarare med ett kraftigare uttryck, detta för att snön som täcker gatan alltid hamnar på hans sida när plogmarodörerna är klara med sitt. Inte kollade man detta inför husköpet.

Det som fått grannarna på rätt sida av gatan att le nöjt, grubblas det över på förlorarsidan dvs hur vi ska kunna möta gatuhållaren i en förhandling i ämnet rättvisa. En totalt ologisk och inkonsekvent tillämpad princip har införts, där den sida som har belysning ska plogas och motsatta sidan belönas med snön. Bara konsekvent tillämpad på vår gata, inte på samtliga gator i området. Inte helt ovanligt är att det plogas straxt efter det att man har skottat färdigt på morgonen och i lågskor ska försöka få loss bilen som fastnat på underredet halvvägs ute i gatan.

Lo, fortfarande uppiggad (endorfinstinn) av dagens omnämnande i Svenskan hade efter 3 minuters skottande fått kramp i underarmarna. Lagom då med en 10 minuters paus för att höra på grannens intressanta historier i ämnet snöskottning med tillhörande fundering på hur man sträcker ut underarmsmuskler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar